Изложба на японски гравюри

28 05 2008

Ако, като мен, се интересувате от японската култура и се чудите, аджеба, дали е възможно някак си нещо от далечната страна да достигне до Бургас, имам радостна новина:

В историческия музей (ул. Лермонтов) има изложба на японски гравюри „Укиьо-е“. Сбирката включва 50 творби от майстори, творили межди 17 и 19 век. На символичната цена от 1-2 лева вход, можете да ги разгледате. Освен гравюрите, организаторите са се постарали и са сложили няколко книги с картини, снимки и текст, чрез които да се запознаете с интересни факти за Страната на изгряващото слънце.

Лично аз с голям зор открих историческия музей, поради факта, че няма никаква табелка на сградата. Така, че за недоскиви като мен: музеят е онази яркожълтата сграда от снимката долу. И да, вратата е тежка, дървена и кафява, но познанието скрито вътре, си заслужава! :)

Автор: Lotlorien


Действия

Информация

3 коментара

29 05 2008
vorbis

Добър повод да посетя музея. Когато отидох преди може би година, правеха ремонт. Сега ще го видя тъкмо обновен и с нова ескпозиция.

30 05 2008
Прекрасен! « Lotlorien

[…] прекрасната изложба в Историческия музей. […]

8 10 2008
щшщшищ

гаг йъкгятн фат ьящ8 72814 эщкгтйао нвяа пньяаа ьтяна ья апх твьяаотуе ъэ ъв маофт ъэ бм авмюфт вэ э вм пофовм од эпропф в онв нннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииирплояар пэъпъ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: