Нов голям бургаски парк

3 05 2009

  img_3291

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уникален Морски парк на площ от 700 декара ще бъде изграден в Бургас. Той ще свързва сега съществуващата Морска градина с два от най-големите квартали на града. Проектът е финансиран от общинския бюджет и от частни инвеститори. Очаква се да бъде реализиран през следващите три години, съобщи БНТ.

Информация от News.bg


Действия

Информация

5 коментара

26 06 2009
bu

Няма да е зле преди паркове и градинки от които най лесно и сладко се крадат пари да оправят инфраструктурата на кв.“Възраждане“ примерно …разбирам че работата в квартала е много и по малко ще им остане за крадене, ама да е ясно, че с паркове, китки и фонтани колите ни няма да ходят по-малко в сервиз, от повечето чист въздух и храсталаци, по-здрави и спокойни няма да станем, стига ни само веднъж месечно да си платим сметката за ток или пътен данък и цялото спокойствие на който и да е парк в мигом се изпарява до следващата дата за плащане на сметки.
Представям си как отивам на разходка в новият парк в града и се радвам на природа и песните на птичките и ме обхваща едно спокойствие. После паля колата, за да се прибера у дома и настава веселбата…преминавам през няколко тесни улички със великолепни задръствания сред облаци от автомобилни изпарения, слухът ми нежно се гали от псувните на останалите шофьори и пешеходците, след това смело започвам да се хвърлям като лъв от дупка в копка и душата ми засиява от възторг, че новите ми амортисьори и красивите ми джанти пак са за ремонт, а окачването на колата е смляно на пастет, преживявам с радост екстремното завръщане у дома и тъкмо да паркирам, ОПА ИЗНЕНАДА…няма къде, паркинга е пълен, но аз съм спокоен и не ми пука ще паркирам през няколко пресечки в една тъмна уличка, ще си сваля панела на касетофона, че последният път като ми разбиха стъклото, новото ми дойде солено ама нищо аз съм „богат, средно статистически бургазлия“ , мисля си дали да не рискувам и да не спра под уличната лампа на близкият булевард, знам ли „паяка“ на общината може да не ме забележи и тоя път да не ми вдигнат колата и да не ми свалят кожата от гърба като на змия през лятото….Карай да е весело оставям автомобила в тъмната уличка и гордо закрачвам към удобната панелка и уморен от чистият въздух и спокйствието на новият парк в града тежко стъпвам в прахоляка където трябва да има асфалт. Прибирам се и сядам на дивана а душата ми е пълна с красотата на парка….

26 06 2009
superted

Изглежда всичките ти проблеми ще се решат като просто не ходиш с кола до парка :P Все пак е в Бургас. Колата я пази за ранчото :))

26 06 2009
bu

Въпроса с колата е принципен, а и ранчо нямам за съжаление, за ходенето пеша до парка да ти кажа хич не е по-малко екстремно преживяване. Ок за да ме разбереш, представи си…
…Събота е прекрасен слънчев ден за разходка в ПАРКА :))), грабвам под ръка любимата и 4 годишното си дете и предприемам смелото начинание да направя преход от около 3 километра до парка. Тръгваме пеша като с идеята да се разходим сред приятна обстановка. Влача колелото на малкия защото иска да го кара в парка, а жена ми влачи детето. Предпазливо минаваме на една страна покрай колите на тротоара (там са защото на платното „паяка“ ги вдига, а на близо няма паркинги) на места слизаме на платното защото няма място за минаване и внимаваме някой автомобил да не ни отнесе. Естествено въздуха който дълбоко поглъщаме през целият път е с аромат на свежи изпарения от автомобили. На няма и половината разстояние до ПАРКА, малкият вече е каталясал да върви а жена ми да го влачи и аз като добър и грижовен татко и съпруг, качвам детето на конче и продължавам да влача велосипеда. След половината път проклинам всичко и всеки, защото хлапето и колелото ми тежат, слънцето ме топи като айсберг насред Сахара, жена ми гледа на криво, целите сме покрити с прах а от свежият въздух характерен за всяко кръстовище, дробовете ни са се свили. Пристигаме до ПАРКА и падам замаен, изцеден, изпечен и прашен на първата пейка и единствената хубава мисъл в главата ми е, че на връщане ще си хвана такси… А на теб приятелю ще ти кажа, че идеята ти да се разходя пеша беше глупава, а аз съм още по-глупав че ти се вързах….:)))))

3 07 2009
умник

Ами карай колело тъпако. А и кво да те правя като си си купил апартамент в тъпия център. Нали се сещаш че там няма място за нищо.

30 09 2009
Анонимен

fdkfjdfdfds[;lsscfdfd.fd\fd

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: