Откриване на изложба „Маските на Венеция“

19 05 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Италианският културен институт в София най-учтиво Ви кани на откриването на изложбата „Маските на Венеция”  на 20 май от 17.00 ч. в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски”.

Ецио Пераро

Директор на Италианския културен институт
и Културен аташе на Италианското посолство

МАСКИТЕ НА ВЕНЕЦИЯ

Изложбата, която се състои от около 60 фотографии с автори Ренато Форназери, Джани Авезани, Дино Бачоло, Ренато Греко, Давиде Тофанин, Алесандро Дзанкини, има за цел да ни даде колкото се може по-ярка и пъстра представа за приказния свят на Карнавала във Венеция, където фантазията, цветовете, празничното настроение и радостта от живота се усещат с пълна сила.

Различният художествен усет на авторите ни дава възможност да проникнем в детайлите на този нереален свят, да се потопим в него и да се почувстваме неделима част, не като зрители, а като участници. Маските и пищните костюми имат свойството да отнемат идентичността, но в същото време да направят от всеки главно действащо лице. Това е и истинският смисъл на карнавала – всеобщо празненство, в което всеки се включва спонтанно и допринася за доброто настроение и цветната картина.

Каним всички да дойдат на откриването с карнавален костюм или маска, с ясното съзнание, че успехът на вечерта зависи до голяма степен от вашето добро настроение и фантазия.Действия

Информация

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: